Blog

Laparoskopska sterilizacija psice

19. april 2024ČlanekLeonvet Ekipa

Številni lastniki psov se soočajo s pomembno odločitvijo glede sterilizacije svojih ljubljenčkov. Vendar pa se tradicionalni kirurški posegi pogosto zdijo precej invazivni in zahtevajo daljše obdobje okrevanja. Na srečo pa obstaja sodobna alternativa, imenovana laparoskopska sterilizacija, ki ponuja številne prednosti in je postala vedno bolj priljubljena med lastniki psov in po novem je to tudi ena izmed storitev, ki jo lahko izberete v naši ambulanti.

Laparoskopska sterilizacija psice

Laparoskopska sterilizacija psice je kirurški postopek, ki se izvaja s pomočjo laparoskopske tehnike. Namesto velikega kirurškega reza se v trebušno votlino psice vstavijo majhni instrumenti skozi majhne incizije. To omogoča veterinarjem, da opravijo sterilizacijo z minimalno invazivnim pristopom.

Med laparoskopsko sterilizacijo psice se uporabljajo posebni laparoskopski instrumenti, vključno z laparoskopsko kamero, ki omogoča veterinarju natančen pogled v trebušno votlino. Postopek poteka pod splošno anestezijo, med katero veterinar vstavi instrumente skozi majhne luknje v trebušno steno in opravi sterilizacijo.

Laparoskopska sterilizacija ponuja številne prednosti, vključno z manjšim kirurškim posegom, hitrejšim okrevanjem, manjšim tveganjem za zaplete in manjšim nelagodjem po posegu. Poleg tega je estetsko bolj privlačna, saj so brazgotine manjše in bolj skrite.

Po laparoskopski sterilizaciji psice je obdobje okrevanja običajno krajše kot pri tradicionalnem kirurškem posegu. Psi se običajno lahko vrnejo k svojim običajnim dejavnostim hitreje, saj so incizije manjše in zdravilni proces je manj invaziven.

Z veseljem vam sporočamo, da se po novem tudi v naši ambulanti lahko odločate za laparoskopsko sterilizacijo vaše psičke. Za več informacij o samem posegu in naročanju vas vabimo, da nas obiščete v naši ambulanti, lahko nas tudi pokličete ali pa nam pišete, z veseljem vam bomo nudili vse potrebne informacije.

Kontakt

ambulanta@leonvet.si

Telefon

(05) 292 78 00

Dežurni telefon

(064) 11 22 77

Urnik

PON-PET: 8.00 - 20.00

SOB: 8.00 - 13.00

NED in PRAZNIKI: ZAPRTO

Centralni register hišnih živali

Družbena omrežja

Leonvet @ Vse pravice pridržane