Blog

Katero hrano izbrati za svojega psa?

19. maj 2024ČlanekLeonvet Ekipa

Kar nekaj vprašanj smo prejeli o tem, katera prehrana je za vašega kužka najboljša in katero naj vam priporočamo. O prehrani, ne samo pasji, tudi človeški, najdemo ogromno različnih teorij in verjamemo, da se v količini informacij vsak lahko zmede oz. vpraša kaj je sedaj prav in kaj ne.

Katero hrano izbrati za svojega psa?

Surova ali kuhana hrana

Surova oz. kuhana prehrana za pse je dobra izbira, saj lahko na ta način natančno nadzorujete, kaj vaš pes zaužije. Ta pristop omogoča vključitev svežih in naravnih sestavin, ki so polne hranil. Surova prehrana, znana tudi kot BARF (Biologically Appropriate Raw Food), vključuje surovo meso, kosti, zelenjavo in sadje. Kuhana prehrana pa omogoča pripravo hrane na način, da se uničijo morebitne bakterije, ki so lahko prisotne v surovem mesu.

Pripravljena hrana

Na tržišču so na voljo tudi zelo kvalitetni briketi in druge vrste pripravljene hrane, ki bodo zadovoljile potrebe vašega psa. Pripravljena hrana je priročna in enostavna za uporabo, še posebej za lastnike, ki imajo pester urnik. Visokokakovostni briketi vsebujejo vse potrebne hranilne snovi in so uravnoteženi, kar zagotavlja, da vaš pes dobi vse, kar potrebuje za zdravje in vitalnost.

Prilagajanje prehrane

Zelo pomembno pri izbiri prehrane je to, da “poslušate” želje vašega ljubljenčka in seveda vse prilagodite tudi na vaš urnik. Iz izkušenj vemo, da je v tempu, ki ga ima trenutno naša družba, zelo težko uskladiti čas in psu trikrat dnevno pripravljati kuhano oz. surovo hrano. Pri tem je pomembno najti ravnovesje med priročnostjo za vas in zdravjem za vašega psa.

Posvet z veterinarjem

O sami izbiri prehrane za vašega ljubljenčka se lahko vedno posvetujete tudi pri vašem veterinarju. Veterinar vam bo pomagal razumeti specifične prehranske potrebe vašega psa glede na njegovo starost, težo, zdravstveno stanje in življenjski slog.

Kaj pa je vaš kuža?

Vsak pes je edinstven, kar pomeni, da ni enotnega pristopa, ki bi ustrezal vsem. Pri izbiri hrane za svojega psa upoštevajte njegove preference, zdravstveno stanje in vaš življenjski slog. Pomembno je, da je vaš pes zdrav in zadovoljen.

Če imate kakšna vprašanja ali potrebujete dodatne nasvete glede prehrane za vašega psa, se obrnite na nas ali na svojega veterinarja. Skupaj lahko najdemo najboljšo rešitev za vašega ljubljenčka.

Kontakt

ambulanta@leonvet.si

Telefon

(05) 292 78 00

Dežurni telefon

(064) 11 22 77

Urnik

PON-PET: 7.00 - 20.00

SOB: 8.00 - 13.00

NED in PRAZNIKI: ZAPRTO

Centralni register hišnih živali

Družbena omrežja

Leonvet @ Vse pravice pridržane